Arrestaties na aanval met pepperspray bij dance-event

Print
Arrestaties na aanval met pepperspray bij dance-event

Afbeelding: Carlo Coppejans

Twee mannen van 17 en 19 zijn vrijdagavond opgepakt na een incident met pepperspray tijdens een evenement in het Sportpaleis. Dat zegt de lokale politie. Een tiental mensen werd bevangen door het irriterende goedje, mogelijk bedoeld als afleidingsmanoeuvre.

Vrijdagavond waren zo’n 20.000 liefhebbers in het Sportpaleis aanwezig op een optreden van de bekende Willebroekse dj-broers Dimitri Vegas en Like Mike. Iets voor 22.30 uur werd plotseling pepperspray in het rond gespoten. De Sportpaleis Groep vermoedt dat het om een afleidingstactiek gaat om het publiek in de consternatie te bestelen. De show is echter gewoon kunnen doorgaan.

Volgens de Antwerpse politie, die onder meer vanwege het terreurdreigingsniveau aanwezig is - zowel herkenbaar als onherkenbaar - spreken de processen-verbaal momenteel van zo’n tien personen die werden bevangen door het goedje. Vijf van hen werden verzorgd door het Rode kruis. Niemand moest worden afgevoerd.

Aanhoudingen
De politie bevestigt dat er twee personen zijn gearresteerd op verdenking van poging tot diefstal. Het gaat om twee mannen van 17 en 19 jaar oud.

Een van de verdachten heeft volgens de politie een slag gekregen. Volgens Peter Dobbels, veiligheidsverantwoordelijke binnen de Sportpaleis Groep, gebeurde dat mogelijk door een van de slachtoffers, nadat die een verdachte herkende. De twee arrestanten zouden zijn herkend nadat ze de vlucht zouden hebben genomen en daarbij enkele gsm-toestellen lieten vallen.

Dobbels zegt dat het moeilijk is om 20.000 bezoekers zeer intensief te fouilleren op zaken als pepperspray, maar geeft aan dat er bij de volgende shows toch grondiger te werk zal worden gegaan bij personen die er mogelijk verdacht uitzien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →