Chauffeur rijdt kleuter (5) aan en vlucht

Print
Chauffeur rijdt kleuter (5) aan en vlucht

Foto ter illustratie Afbeelding: HBVL/Tom Palmaers

De vijfjarige Elvis W. uit Averbode (B) s vrijdagnamiddag zwaargewond geraakt, nadat het jongetje van de weg werd gemaaid door een onbekende chauffeur. De dader reed na de aanrijding door.

Na schooltijd waren Elvis en zijn mama Marie-Rose de Bree in het centrum van Scherpenheuvel op weg naar een goede vriendin. Ze wilden de vrouw een bezoekje brengen. “Mijn deur stond al open omdat ik wist dat ze gingen komen”, vertelt vriendin Doreen. “Plots hoorde ik een zware klap. Meteen daarna is Elvis op handen en voeten hier binnengekropen. Het eerste wat we gedaan hebben, is hem gekalmeerd en de hulpdiensten gewaarschuwd. Meer kan je op dat moment niet doen.”

Een eerste auto die vanuit Mannenberg kwam, stopte om moeder en zoon, over te laten steken. Uit tegenovergestelde richting kwam op dat moment een donkerblauwe Mercedes. “Die man gaf nog gas bij en reed Elvis aan. Hij is bij de heupen geschept en liep een dubbele breuk op ter hoogte van de enkel."

Verschillende getuigen zagen de onbekende chauffeur er vandoor gaan. Een van de passanten zette de achtervolging nog in maar moest op risico van eigen veiligheid de auto laten gaan. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →