Brein achter doping belooft 'onthulling als een bom'

Print
Brein achter doping belooft 'onthulling als een bom'

Afbeelding: Het Nieuwsblad/ND

Istvan Varjas, de Hongaarse ingenieur die algemeen wordt beschouwd als het brein achter de mechanische doping, heeft nieuwe onthullingen beloofd. Tenminste, dat zei hij aan de Franse kwaliteitskrant Le Monde.

Volgens Varjas zal begin januari alles duidelijk worden in een televisie-uitzending en zal de impact groter zijn dan die van de Festina-affaire.

Meer details wilde Varjas niet kwijt, maar via eerdere gesprekken liet de Hongaar uitschijnen dat hij zijn ‘technologie’ heeft verkocht aan één bepaald team met een clausule dat ze voor een periode van tien jaar niet aan andere teams mag worden verkocht.

Tot nu toe werd slechts één atleet tijdens een UCI-wedstrijd betrapt op het gebruik van mechanische doping. De Belgische Femke Van den Driessche genoot vorig jaar de twijfelachtige eer tijdens het WK veldrijden in Zolder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →