Moslima aan hijab over straat gesleurd door blanke tieners

Print
Moslima aan hijab over straat gesleurd door blanke tieners

Afbeelding: Het Nieuwsblad/Stockfoto

In de Londense wijk Chingford hebben twee blanke tieners woensdagavond een jonge moslima aangevallen. Ze trokken de hoofddoek van de jongedame af en sleurden haar nadien over de straat.

De twee blanke tieners - vermoedelijk tussen de 17 en 19 jaar oud - hadden de moslima benaderd op straat en haar hoofddoek gedeeltelijk afgetrokken. Nadien duwden ze haar tegen de grond om haar mee te sleuren over straat.

Na de brutale aanval - die omstreeks 20.30 uur plaatsvond - ging de vrouw moeizaam op een stoel van een nabijgelegen Turks restaurant zitten.

“We dachten dat ze een klant was en gingen naar buiten om te vragen wat ze wilde bestellen”, zegt een ober aan The Independent. “Pas dan zagen we dat ze aan het rillen en aan het huilen was. Ze vertelde ons dat ze aangevallen was. We moesten haar ondersteunen om naar binnen te gaan.”

Het personeel belde daarop de hulpdiensten en de politie, die meteen ter plaatse kwamen in de Old Church Road. De twintigjarige moslima werd meegenomen voor verzorging. De politie is intussen op zoek naar de verdachten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen