Moslima aan hijab over straat gesleurd door blanke tieners

Print
Moslima aan hijab over straat gesleurd door blanke tieners

Afbeelding: Het Nieuwsblad/Stockfoto

In de Londense wijk Chingford hebben twee blanke tieners woensdagavond een jonge moslima aangevallen. Ze trokken de hoofddoek van de jongedame af en sleurden haar nadien over de straat.

De twee blanke tieners - vermoedelijk tussen de 17 en 19 jaar oud - hadden de moslima benaderd op straat en haar hoofddoek gedeeltelijk afgetrokken. Nadien duwden ze haar tegen de grond om haar mee te sleuren over straat.

Na de brutale aanval - die omstreeks 20.30 uur plaatsvond - ging de vrouw moeizaam op een stoel van een nabijgelegen Turks restaurant zitten.

“We dachten dat ze een klant was en gingen naar buiten om te vragen wat ze wilde bestellen”, zegt een ober aan The Independent. “Pas dan zagen we dat ze aan het rillen en aan het huilen was. Ze vertelde ons dat ze aangevallen was. We moesten haar ondersteunen om naar binnen te gaan.”

Het personeel belde daarop de hulpdiensten en de politie, die meteen ter plaatse kwamen in de Old Church Road. De twintigjarige moslima werd meegenomen voor verzorging. De politie is intussen op zoek naar de verdachten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →