Zijn moeder keek enkele seconden niet, maar nu zal Ayman (6) waarschijnlijk nooit meer kunnen praten

Print
Zijn moeder keek enkele seconden niet, maar nu zal Ayman (6) waarschijnlijk nooit meer kunnen praten

Afbeelding: Het Nieuwsblad/Twitter

Ze was slechts enkele seconden onoplettend geweest toen ze iets uit de rekken aan het nemen was in de supermarkt. Maar toen Saira Faisal (37) uit het Engelse Rusholme zich weer omdraaide, bloedde haar zoontje Ayman hevig uit zijn mond.

Ayman was slechts 2,5 jaar oud toen het incident gebeurd in januari 2013. Tijdens een moment van onoplettendheid dronk hij van een fles ontstoppingsmiddel.

De giftige stoffen lieten meteen een spoor van vernieling achter in zijn kleine lichaam. Ze veroorzaakten ernstige brandwonden in zijn mond, luchtwegen, slokdarm en maag.

Toen ik me omdraaide, waren zijn lippen paars. Het bloed stroomde uit zijn mond

“Ayman zat in zijn kinderwagen toen ik iets uit de rekken nam”, vertelt mama Saira. “Het duurde slechts enkele seconden. Maar toen ik me weer omdraaide, waren zijn lippen paars. Het bloed stroomde uit zijn mond. Ik herinner me dat ik het personeel luidkeels riep om een ambulance te bellen. Ik was doodsbang. Het enige wat ik dacht, was: Laat me alstublieft mijn zoon niet verliezen.”

Uiteindelijk lag Ayman zes maanden in het ziekenhuis, waarvan één maand op de intensive care. Hij krijgt nog steeds sondevoeding en zal waarschijnlijk nooit meer zelfstandig kunnen praten.

Gebarentaal
Intussen leert hij wel te communiceren met gebarentaal. “Soms is het heel moeilijk, maar ik moet sterk blijven”, zegt Saira. “Ik wil niet dat hij me ziet huilen. Hij heeft al zo veel meegemaakt, maar hij klaagt nooit. Ik ben zo trots op hem.”

Nu, bijna vier jaar na de feiten, heeft de moeder een rechtszaak aangespannen tegen de fabrikant van het product en de eigenaars van de winkel. Volgens haar advocaten moest de fles een kinderslot hebben en moest het product hoger in het rek staan.

“Het is te laat om te veranderen wat er met mijn zoon gebeurd is, maar ik hoop dat ik kan voorkomen dat zoiets ooit nog eens gebeurt”, zegt ze hoopvol. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →