Tientallen doden door zelfmoordaanslag

Print
Tientallen doden door zelfmoordaanslag

Afbeelding: AFP

Een zelfmoordaanslag heeft in de zuidelijke Jemenitische havenstad Aden aan zeker dertig militairen het leven gekost. De militairen stonden te wachten op hun salaris toen een terrorist zichzelf opblies. Veertig militairen raakten gewond.

Een week geleden kwamen er in dezelfde stad nog vijftig militairen om bij een zelfmoordaanslag door Islamitische Staat. De terreurgroep pleegde al meerdere aanslagen in de havenstad. Ook de extremisten van al-Qaeda zijn actief in het land. Beide groepen zijn vooral actief in het zuiden van het land.

Oorlog
In Jemen woedt een burgeroorlog. Er wordt al twee jaar gevochten tussen regeringstroepen en rebellen uit het noorden van het land die naar de stam van de Houthi's worden genoemd.

De Houthi's hebben veel terreinwinst geboekt en beheersen onder meer de hoofdstad Sanaa. Aden ligt 300 kilometer ten zuiden van Sanaa en is in handen van regeringsgetrouwe troepen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →