'Toeristen' poseren met glimlach tussen het puin van Aleppo

Print
'Toeristen' poseren met glimlach tussen het puin van Aleppo

Afbeelding: Reuters

Tussen het puin en de wrakken in Aleppo zijn de eerste 'toeristen' opgedoken die met een kamerbrede glimlach selfies nemen. Ze poseren onder meer voor de citadel en op de plek waar vroeger het Carlton hotel stond.

Net vandaag lanceerde Channel 4 ook een hartverscheurend filmpje waarin de gruwel van Aleppo duidelijk tot uiting komt. Op de beelden is een kleuter te zien, bedekt onder het stof en het opgedroogde bloed. Rondom haar heerst de chaos, maar Aya laat geen traan. 

Haar moeder is de enige volwassene die wist te overleven nadat een bom ingeslagen was op hun appartementsblok. ,,Ik weet niet waar Assad ons mee geraakt heeft. We lagen thuis te slapen. Plots stortte het hele gebouw in. Al mijn kinderen zijn weg", vertelt Um Fatima in shock. Dat ook haar gezicht onder het bloed zit, merkt ze niet eens.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →