Winkeliers verwachten recordomzet rond kerst

Print
Winkeliers verwachten recordomzet rond kerst

Afbeelding: ANP

De totale uitgaven aan kerstinkopen zullen dit jaar die van het recordjaar 2015 overtreffen. Dat is de verwachting van brancheorganisatie Detailhandel Nederland, zo bevestigt een woordvoerster.

Winkeliers rekenen op een omzet van 840 miljoen euro, 3 procent meer dan de 815 miljoen euro van vorig jaar. Daarin zitten naast uitgaven voor cadeautjes ook de inkopen voor het kerstdiner en speciaal voor kerst aangeschafte kleren.

Veel winkels spelen in op kerst met speciale acties of ruimere openingstijden. Zaterdag werd al bekend dat het in de Amsterdamse Kalverstraat deze maand naar verwachting drukker dan ooit wordt. 

Drukker
Het aantal passanten in een van de bekendste straten van het land is het afgelopen jaar tien procent drukker geworden. ,,Zo'n toename zien we nergens anders in Nederland'', zegt directeur Huib Lubbers van Bureau RMC. ,,Sterker nog: in het algemeen lopen bezoekersaantallen in de winkelstraten in de rest van Nederland allemaal terug.''

De gemeente laat ondernemers uit voorzorg alle obstakels, zoals steigers en schuttingen, gedurende de drukke kerstperiode verwijderen of verkleinen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →