Vrouw adopteert vier kinderen van terminaal zieke vriendin

Print
Vrouw adopteert vier kinderen van terminaal zieke vriendin

Missy (links) en Sara Afbeelding: Facebook

Ze waren al meer dan zestien jaar beste vriendinnen toen Sara Hankins (36) uit de Amerikaanse staat Illinois te horen kreeg dat ze terminaal ziek was. Haar grootste angst was niet de dood, maar de toekomst van haar kinderen. Daarom besliste Missy Armstrong haar vriendin op een ongelooflijke manier te helpen.

Missy Armstrong stelde voor om de vier kinderen van haar beste vriendin te adopteren. Zij wist namelijk als geen ander hoe bang Sara was voor hun toekomst. Sinds ze vorig jaar de diagnose kreeg, wist ze niet wat er met de kinderen - van acht, negen, elf en achttien jaar oud - zou gebeuren.

“Ik dacht: Oké, ik kan dit wel aan”, zei Missy, die zelf moeder is van twee kinderen. “Ik hou van hen en ken ze al hun hele leven. Ik krijg de steun van haar familie en verdien ook zelf goed mijn boterham.”

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Voor Sara was het begin van de adoptieprocedure het beste geschenk ooit. “Ik kon niet stoppen met huilen”, zei ze op de Today Show. “Mijn grootste zorg was dat mijn kinderen niet samen zouden blijven. Wat ze nu moeten meemaken, is al hard genoeg.”

Sinds de vriendinnen met het nieuws naar buiten gekomen zijn, krijgt Missy geschenken en voedsel van onbekenden. Intussen zamelt ze ook geld in om een groter huis te kopen om alle kinderen een warme thuis te kunnen bieden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →