Handbalsters verliezen van angstgegner en pakken EK-zilver

Print
Handbalsters verliezen van angstgegner en pakken EK-zilver

Afbeelding: EPA

De Nederlandse handbalsters hebben zilver gepakt op het EK in Zweden. Grootmacht Noorwegen was met 30-29 te sterk en pakte de zevende titel in twaalf edities.

In de openingsfase gingen beide teams gelijk op. Danick Snelder was in het begin van het duel met vier treffers belangrijk en ook keepster Tess Wester onderscheidde zich, waardoor Oranje halverwege de eerste helft met 9-6 leidde. Na een mindere fase wist Noorwegen het tij te keren. Bij rust stond het 15-15 en kon het nog alle kanten op in het tweede half uur.

Na de pauze kwam Noorwegen snel op voorsprong en naarmate de tweede helft vorderde liepen de Noren verder weg. Na drie kwartier was de stand 21-25 voor Noorwegen. Een dapper Oranje probeerde nog van alles om terug te keren, kwam nog terug tot 29-30, maar verloor na een aantal zenuwslopende minuten nipt van angstgegner Noorwegen. Het was de zevende nederlaag tegen de grootmacht op rij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →