'Hij is al jaren verward, door een traumatische gebeurtenis waarover hij niet wil praten'

© ANP

Schijn kan bedriegen. Hij is een vlotte prater, met een Zuid-Hollands accent. Albert ziet eruit als een doorsnee 23-jarige: een modern ringbaardje, vlotte jeans, een trui met elleboogstukken en een capuchon op. Zijn leven is allerminst gemiddeld. Tot zijn achttiende zat hij in tehuizen. In verschillende, want Albert was overal nauwelijks te handhaven.

Paul van Gageldonk

Albert is een vlotte prater, maar hij stopt vaak midden in een zin en is dan de draad volledig kwijt. Hij wipt constant nerveus met beurtelings zijn linker- en zijn rechtervoet. Albert is vaste klant bij het Leger des Heils. Hij is al jaren verward, door een traumatische gebeurtenis waarover hij niet wil praten. Hij heeft ADD en een hechtingsstoornis. Zoals zijn reclasseringsambtenaar zegt: Albert is steeds in conflict met zijn omgeving, wie zich daar ook bevindt. Hij begrijpt mensen niet en is het daardoor vrijwel nooit met hen eens.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee