De knapste vrouw van Europa is een Belgische

© HBVL

De Nederlandse Rachelle Reijnders (24) is er gisteravond avond niet in geslaagd Miss World te worden. De studente Health & Society streed met nog ruim honderd anderen in het Amerikaanse Washington om deze titel, die naar de Puerto Ricaanse Stephanie Del Valle ging.

Op welke plek de Brabantse schone uit Oss precies is geëindigd, is niet bekend. Wel is duidelijk dat ze niet in de top twintig stond. ,,Het was een avond om nooit meer te vergeten,"schrijft Rachelle op haar Facebookpagina. Rachelle Reijnders - Foto: ANPMiss BelgiëMiss België 2016 Lenty Frans is zondag wel in de top tien geëindigd bij de Miss World-verkiezing in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. De 22-jarige studente geneeskunde verdedigde als enige overblijvende Europese kandidate de Belgische kleuren met een toespraak over gezondheid en het belang van de toegankelijkheid tot gezondheidszorg”, aldus het Comité. “Tussen de 117 kandidaten blonk ze niet enkel uit met haar stralende lach, maar ook met haar goededoelenproject waarbij ze de kinderen in Cambodja steunt zodat deze onderwijs en gezondheidszorg krijgen.”De Vlaamse Lenty Frans - Foto: AD / AFPWinnaarDe wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Miss Puerto Rico, gevolgd door eerste runner-up Miss Dominicaanse Republiek en tweede runner-up Miss Indonesië.

De Puerto Ricaanse winnares Stephanie Del Valle Foto: AD / missworld.com

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee