Kruisboogschutter eindelijk gepakt. Hij sprong drie verdiepingen hoog van een dak om te vluchten

© Het Nieuwsblad/RR

Yve W. (42) zit sinds zondag in de cel voor poging moord op zijn 57-jarige schoonmoeder. Nadat hij haar met een kruisboog en een mes had verwond, is hij naar Antwerpen gevlucht. De man vond er onderdak bij vrienden, maar moest er snel weer zijn biezen pakken. Zaterdag meldde hij zich in het ziekenhuis in Edegem. Hij vertelde dat hij gezocht werd, waarop de politie werd gewaarschuwd.

Hbvl

De politie maakte al sinds 9 december jacht op Yve W. Een 34-jarige vriend had hem die avond naar het huis in Piringen, bij Tongeren, gebracht. Hij wachtte tot zijn vrouw en elfjarig zoontje zouden thuiskomen. Niet zijn vrouw, maar zijn schoonmoeder kwam echter het huis binnen. Hij viel de vrouw aan, schoot met zijn kruisboog een pijl in haar arm en stak haar in de halsstreek.

Wat Yve W. precies heeft bezield, is nog niet duidelijk. Maar drie weken voor het incident had hij een contactverbod gekregen en enkele dagen voor het incident was de bezoekregeling met zijn elfjarig zoontje ingeperkt na een klacht van zijn vrouw.

SprongYve W. had zich blijkbaar tijdens de schermutseling met zijn schoonmoeder zelf in de hand gesneden. Naar verluidt zou de politie zelfs op zijn schuiladres zijn binnengevallen, maar wist Yve W. te ontkomen. Hij zou drie verdiepingen hoog van een dak zijn afgesprongen en zich daarbij hebben verwond. Na enkele dagen op de vlucht meldde hij zich zaterdag in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij gaf er te kennen dat hij gezocht werd. De politie van Tongeren werd daarvan op de hoogte gebracht en ging de man ophalen. Zondag werd hij aangehouden voor poging tot moord.

De 34-jarige vriend die hem naar het huis bracht, zit nog altijd in de gevangenis. Ook twee Antwerpse vrienden van de man waar hij een tijdje onderdak vond, zouden zijn opgepakt voor verhoor.

Slachtoffer weer thuisHet 57-jarige slachtoffer dat met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht, is inmiddels terug thuis. “Fysiek gaat het redelijk, maar mentaal is het heel moeilijk. Ik word psychologisch begeleid. Ik weet dat hij eindelijk is aangehouden. Maar ik wil er liever niet op te reageren”, was het enige wat ze erover kwijt wilde.

Tot zijn arrestatie zaterdag waren zijn vrouw en zoontje ondergebracht op een schuiladres.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee