Douwe Bob beschuldigd van seksisme: Ik moest betalen met mijn dikke tieten

© ANP

Zangeres Nina June is op Facebook flink van leer getrokken tegen Douwe Bob. De zanger, die ook een eigen kroeg runt, zou haar seksistisch hebben benaderd. Nadat de popgroep Tangerine op had getreden ging hij in The Fool Bar met de pet rond om geld op te halen. Toen hij bij June kwam zou de zanger tegen haar hebben gezegd dat ze 'moest betalen met haar dikke tieten'.

AD

Nina June schrijft op haar Facebook een open brief aan Douwe Bob. Ze legt uit dat ze drie weken terug in The Fool Bar is geweest en dat ze er gisteravond weer was. Van de eerste avond had de zangeres genoten en daarom kwam ze graag nog een keer. Ze hoorde Tangerine een paar liedjes spelen en wilde daarna graag geld geven toen de Nederlandse vertegenwoordiger op het Songfestival met de pet rond ging.

Vanaf dat moment ging het volgens June echter helemaal mis. Terwijl ze zocht naar geld in haar tas, zei Douwe Bob tegen haar dat ze 'moest betalen met haar dikke tieten'. Ze stond perplex. ,,Ik voelde me wit wegtrekken van zo’n denigrerende en vrouwonvriendelijke opmerking."Douwe Bob zou hebben opgemerkt dat ze niet gediend was van de opmerking. ,,Je zag dat ik geraakt was maar in plaats van je excuses aan te bieden, riep je dat 'er in Amsterdam nou eenmaal zo gepraat wordt, en dat als ik daar niet tegen kon, ik maar weg moest wezen naar het boerendorp waar ik vandaan kwam'."

Kwetsbaarheid
De tranen schoten op dat moment in de ogen van June. ,,Je vroeg daarop of ik soms 'labiel' was en zei dat het belachelijk was dat jij je nu kut moest voelen omdat ik aan het huilen was. Als ik niet tegen dit soort opmerkingen kon, kon ik 'oprotten'."

Ze besloot daarop te vertrekken. June schrijft de emotionele Facebook-post om de zanger duidelijk te maken dat hij niet zo met vrouwen kan omgaan. ,,Sterker nog, als je de kracht en kwetsbaarheid van een vrouw niet kunt handelen, dan denk ik dat je zelf een enorm probleem hebt."

Douwe Bobs management was nog niet in de gelegenheid om op het incident te reageren.
 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee