Belg (48) voor de ogen van zijn vrouw vermoord in Dominicaanse Republiek

Print
Belg (48) voor de ogen van zijn vrouw vermoord in Dominicaanse Republiek

Afbeelding: HBVL

In de Dominicaanse Republiek is opnieuw een Belg vermoord. De uit Andenne afkomstige Gigino Verta (48) werd vlak bij zijn woning in Punta Verde neergestoken. Daarmee komt de man in het lijstje terecht van Belgen die er de afgelopen tien jaar op gewelddadige wijze om het leven werden gebracht.

Volgens zijn vrouw, een Dominicaanse van 24, waren zij en Verta na middernacht op weg naar huis met zijn Nissan pick-up, toen ze twee mannen zagen die schijnbaar gevallen waren met hun zwarte motorfiets. Verta wilde de mannen helpen, maar werd overvallen. De daders staken hem neer en gingen ervandoor met zijn documenten en 5.000 Dominicaanse Peso (ongeveer 100 euro).

Eerder dit jaar werd ook Marina Muls, een Vlaamse van 71, vermoord in de Dominicaanse Republiek. Ze werd in haar appartement doodgestoken door een inbreker.

In de uren die volgden na de moord, meende de politie de daders al gevat te hebben: drie Haïtiaanse arbeiders, van wie de jongste, amper 29, een waslijst aan misdrijven op zijn actief had. Maar de speurders kraaiden te vroeg victorie. Ze moesten de verdachten laten gaan, en voorlopig tasten de speurders nog steeds in het duister.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →