'We voelen ons niet meer veilig in onze eigen straat'

© iStock

Vier autobranden binnen iets meer dan twee maanden tijd. De bewoners van de Sint Quirinusstraat in Kerkrade voelen zich niet langer veilig in hun buurt.

Marcel de Veen

Annie en André Krol gaan met een beroerd gevoel de kerstdagen in. Zondagnacht brandden beide auto’s van het Kerkraads echtpaar uit. Voor de vierde keer sinds half oktober werd brand gesticht in de Sint Quirinusstraat in de wijk Chevremont. Vijf wagens hebben tot nu toe onherstelbare schade opgelopen. „We voelen ons niet meer veilig in onze eigen straat. Wat de dader of daders bezielt, weten we niet. Dit is een rustige buurt, de mensen hebben geen problemen met elkaar. Zo kan het niet meer langer. Als de gemeente geen camera’s ophangt, doen we het zelf”, zegt een geëmotioneerde Annie Krol, terwijl haar man aan tafel de verzekeringspapieren invult. „Ik kan me rond de feestdagen een leuker karwei voorstellen, maar ik ga wel proberen de schade vergoed te krijgen.”

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee