Conclusie RIVM: kunstgras met rubberkorrels is veilig

© AD

Kunstgras met rubberkorrels levert geen gevaar op voor de volksgezondheid. Dat is de conclusie van het RIVM na een uitgebreid onderzoek, waarvan De Telegraaf de resultaten al mocht inzien. Het onderzoeksrapport wordt vandaag gepresenteerd.

AD

Het RIVM onderzocht de korrels omdat er onduidelijkheid was ontstaan over de veiligheid ervan. Volgens sommige onderzoekers zouden ze kankerverwekkend zijn. Alhoewel uit het onderzoek blijkt dat er inderdaad kankerverwekkende stoffen in de korrels zitten, is nu ook duidelijk geworden dat die in zo'n kleine hoeveelheid aanwezig zijn dat er geen reden is tot zorgen.VerdeeldHet RIVM gaf gisteren al wel aan dat de conclusies niet sluitend zijn. Wetenschappers zijn dan ook verdeeld over de resultaten. De onzekerheid zal dus ook na dit rapport aanhouden, zo verwachten bronnen dichtbij het onderzoek. ,,De discussie zal doorgaan."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee