Conclusie RIVM: kunstgras met rubberkorrels is veilig

Print
Conclusie RIVM: kunstgras met rubberkorrels is veilig

Afbeelding: AD

Kunstgras met rubberkorrels levert geen gevaar op voor de volksgezondheid. Dat is de conclusie van het RIVM na een uitgebreid onderzoek, waarvan De Telegraaf de resultaten al mocht inzien. Het onderzoeksrapport wordt vandaag gepresenteerd.

Het RIVM onderzocht de korrels omdat er onduidelijkheid was ontstaan over de veiligheid ervan. Volgens sommige onderzoekers zouden ze kankerverwekkend zijn. Alhoewel uit het onderzoek blijkt dat er inderdaad kankerverwekkende stoffen in de korrels zitten, is nu ook duidelijk geworden dat die in zo'n kleine hoeveelheid aanwezig zijn dat er geen reden is tot zorgen.

Verdeeld
Het RIVM gaf gisteren al wel aan dat de conclusies niet sluitend zijn. Wetenschappers zijn dan ook verdeeld over de resultaten. De onzekerheid zal dus ook na dit rapport aanhouden, zo verwachten bronnen dichtbij het onderzoek. ,,De discussie zal doorgaan."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen