Turkse familie bouwt paardenhouderij in Kronenberg

Burgemeester Kees van Rooij, de familie Köksalan en wethouder Paul Driessen (vlnr.) voor de plek waar de paardenstal verrijst.

Burgemeester Kees van Rooij, de familie Köksalan en wethouder Paul Driessen (vlnr.) voor de plek waar de paardenstal verrijst.© Mijntje Wismans

De Turkse familie Köksalan bouwt een paardenhouderij bij het hippisch centrum in Kronenberg. Bedoeling is dat de Turkse partij de eerste is in een rij van investeerders in het paardensportgebied.

Daan de Hulster

Selcuk Köksalan (34) en zijn vrouw Purlen Dizdar- Köksalan (39) proosten deze maandagochtend op een nog naar vers asfalt ruikende Kulbergweg op de bouw van hun nieuwe paardenhouderij. Op een vier hectare grote kavel in het gebied achter het Equestrian Centre de Peelbergen (ECDP) in Kronenberg gaan de Turken Stal Leyla realiseren. Vernoemd naar hun tweejarige dochter, die de inhoud van haar blikje chocomel tijdens de feestelijkheden over haar jas giet. Het Turkse gezin, dat eerder al investeerde in het hippisch centrum zelf, bouwt in Kronenberg een onderkomen voor zo’n dertig paarden. Circa de helft is bezit van internationaal springruiter Selcuk. Bedoeling is daarnaast paarden te fokken, op te leiden en te verhandelen. Dizdar-Köksalan noemt Nederland de beste plek om te verblijven als springruiter.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee