Nederlandse ontsnapt aan aanslag: Sta te trillen op mijn benen

© privéfoto

Fotografe Roos Koman (23) uit Velserbroek is met vriend Stefan speciaal voor de kerstmarkten naar Berlijn afgereisd. Ze verblijven in een hotel op 50 meter afstand van de plek van de aanslag.

AD

In Berlijn reed even na acht uur een vrachtwagen in op een kerstmarkt. Er zijn zeker 12 doden gevallen en tientallen gewonden. De politie gaat uit van een aanslag. ,,Om kwart voor acht, een half uur voor de truck opdoemde, stonden we nog te genieten op de kerstmarkt. Zo mooi, zo sfeervol. Ik kan niet bevatten wat voor chaos er direct daarna ontstond," vertelt Roos Koman. ,,Ik sta te trillen op mijn benen. Want alleen doordat de Gedächtniskirche gesloten was, zijn we eerder terug naar het hotel gegaan. Anders waren Stefan en ik daar gewoon geweest.",,Het hotel gooide direct alle deuren op slot. Niemand kon meer in of uit. Dat was beangstigend, want je weet niet of het geweld voorbij is. Onze terugvlucht is komende donderdag. Maar ik weet niet of we blijven. Misschien komen we de rest van de tijd onze hotelkamer niet meer uit. We laten eerst alles bezinken en beslissen dinsdag wel wat we gaan doen. Ik verwacht een enorme uittocht van toeristen uit Berlijn. Iedereen is bang.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee