Inval in vluchtelingenopvang Berlijn

© AD

Een speciale eenheid van de politie is vannacht het asielzoekerscentrum op de voormalige Berlijnse luchthaven Tempelhof binnengevallen. De lokale Berliner Zeitung meldt dat ,,een hangar is bestormd''. Op basis van een politiebron meldt de krant dat de verdachte van de aanslag van gisteravond in het centrum geregistreerd stond.

AD

Volgens diverse media nam de zwaarbewapende politie-eenheid SEK, die onder meer is gespecialiseerd in terrorismebestrijding, deel aan de actie. De Tagesspiegel meldt dat vier Afghanen zijn ondervraagd. Zo'n honderd agenten waren volgens de krant ter plaatse. De actie vond rond 03.00 uur plaats.

Of de verdachte van de aanslag op de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche daadwerkelijk in het opvangcentrum heeft gewoond, is nog onbevestigd, benadrukt de Tagesspiegel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee