Standhouders Magisch Maastricht: Tegen idioten doe je niks

Bezoekers van Magisch Maastricht vrezen niet dat hier ook een aanslag gepleegd zal worden.

Bezoekers van Magisch Maastricht vrezen niet dat hier ook een aanslag gepleegd zal worden.© ANP

Bezoekers en standhouders van kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof van de Limburgse hoofdstad reageerden dinsdagochtend geschokt door de terreuraanslag in Berlijn. De standhouders willen zich niet uit het veld laten staan. 'Als je bang wordt, houdt alles op.'

AD

Volgens de Maastrichtse standhouder John Bruijnincx gaan zijn collega's er met goede moed tegenaan. ,,Tegen idioten kun je je niet wapenen. Wat kun je doen?'' Twee jonge Belgen uit Maasmechelen laten zich ook niet afschrikken. ,,We zijn niet bang. Dit kan overal gebeuren.''Thuisblijven,,Ik zie het hier niet gebeuren, maar ik ben bang dat veel mensen nu thuisblijven'', zei een verkoper achter een eettentje. ,,Wat in Berlijn gebeurde, is niet goed voor ons.'' Niet iedereen denkt er zo over: ,,Als mensen thuis blijven is dat omdat dit de koudste dag is'', zei een andere verkoper. ,,Niet vanwege Berlijn.'' Twee Maastrichtenaren lopen over de zonovergoten kerstmarkt en maken zich geen zorgen. ,,Wat moet je doen? Thuis achter de geraniums blijven zitten?'' Media-aandachtEen Eindhovenaar rekende voor hoe groot de kans is dat zoiets in Maastricht gebeurt: ,,Te verwaarlozen'', concludeerde hij. Sterker nog: al die media-aandacht, die is nergens goed voor, vindt hij.In Valkenburg is een grote kerstmarkt in de Gemeentegrot aan de Cauberg. Media waren dinsdagochtend niet welkom. De organisatie vond het ongepast bezoekers om reacties te vragen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee