'Verstappen solliciteerde naar stoeltje Rosberg'

© AD

Max Verstappen zou hebben gesolliciteerd naar het nog vacante stoeltje bij Mercedes. Althans, dat beweert Niki Lauda, topadviseur van de Duitse renstal bij het Oostenrijkse ServusTV.

Redactie

In de studio nam Lauda plaats samen met zijn landgenoot Helmut Marko, de technisch adviseur van Red Bull. ,,Elke coureur, behalve Pastor Maldonado die kwam er pas laat achter dat Nico Rosberg gestopt was, heeft zich bij mij gemeld. Ook die van jou zaten daar bij, Helmut. Zij belden zelfs als eerste! Alleen heb jij ze tot 2019 vastgelegd", sprak Lauda plagend tegen zijn concurrent.Lauda was daarnaast lovend over Verstappen. ,,Die jongen is ongelooflijk. Ik ben bang voor zijn enorme potentieel. Dat kan je met Michael Schumacher of Ayrton Senna vergelijken."Marko glimlachte om de uitspraken van Lauda en sloeg vinnig terug. ,,Wij hebben nu overduidelijk het sterkste duo in de Formule 1. We zullen nog dichter bij Mercedes komen en dat weten ze. Daarom durven ze geen risico te nemen bij het kiezen van een nieuwe coureur."Opvolger RosbergLauda ging inhoudelijk in op de vraag waarom Mercedes nog geen opvolger van Rosberg heeft gekozen. ,,We hoopten dat we een snelle oplossing hadden, maar het overleg verloopt moeizaam. Er zijn namelijk twee scenario's: we nemen een jonge jongen als Pascal Wehrlein en hopen dat hij een Verstappen wordt of we nemen een ervaren kracht. Daar zijn we nog steeds niet uit en dat is een moeilijke discussie. Ik denk dat we pas eind januari weten wat we gaan doen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee