'Toen ik me omdraaide had ik hem al voor me, midden in m’n gezicht'

© AD

Vlak voor zijn operatie in het Wenckebach-ziekenhuis van Berlijn kon de jonge Bask Iñaki Ellakuria vanmorgen via twitter zijn verhaal kwijt over de aanslag die hem de avond tevoren in Berlijn bijna het leven had gekost. Overreden door de vrachtwagen op de kerstmarkt kwam hij eraf met een gebroken kuit- en scheenbeen, enkel en bekken. ,,De pijn is het meest onverdraagbare wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. Elke keer als ik bibberde van het kou deed het nóg meer pijn,” schrijft de Erasmus-student op twitter.

AD

De Spanjaard was op de markt met twee vriendinnen, net als hij afkomstig uit Bilbao. ,,Ik hoorde een explosie en ineens lag ik op de grond,” vertelde één van hen, Cristina, aan Radio Euskadi. ,,Alleen Iñaki zag de vrachtwagen aankomen, maar hij kon niet wegkomen. Toen ik mijn ogen weer opende lag hij op de grond, zijn ene voet kon hij niet bewegen.”

Ellakuria schrijft op twitter dat hij de vrachtwagen het eerste kerststalletje hoorde kraken. ,,Toen ik me omdraaide had ik hem al voor me, midden in m’n gezicht. Hij ging érg snel en reed over allebei m’n benen heen. Wát een pijn, ik dacht dat ik het niet meer zou verdragen. Nu gaat het wel, omdat ik onder de drugs zit die ze in m’n aderen hebben gespoten,” refereert hij aan de kalmerende middelen.

De student is dankbaar voor de spontane hulp direct na de aanslag. ,,De mensen die niet gewond waren geraakt waren fantastisch,. Ze kwamen met kussens, water, eten, dekens, mutsen, sjaals... Het was koud, erg koud.” De operatie aan zijn onderbeen was geslaagd, liet Iñaki’s vader weten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee