Prijzen worden verdeeld op Sportgala

© AD

Op het Sportgala van NOC*NSF en de NOS worden woensdagavond de belangrijkste nationale sportonderscheidingen uitgereikt. Voor de titel sportman van het jaar komen ditmaal vijf sporters in aanmerking: Formule 1-coureur Max Verstappen, windsurfer Dorian van Rijsselberghe, openwaterzwemmer Ferry Weertman, wielrenner Tom Dumoulin en schaatser Sven Kramer.

ANP

Bij de vrouwen zijn er zelfs zes kanshebbers: zeilster Marit Bouwmeester, wegwielrenster Anna van der Breggen, baanwielrenster Elis Ligtlee, openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal en turnster Sanne Wevers verdienden automatisch een nominatie omdat ze olympisch kampioen werden. Ook atlete Dafne Schippers is genomineerd; vorig jaar werd zij de sportvrouw van het jaar. Toen ging bij de mannen de prijs naar shorttracker Sjinkie Knegt.

Ook zijn er prijzen voor de sportploeg, de coach en de paralympisch sporter van het jaar. Het Sportgala begint om 20.30 uur in de Amsterdamse RAI.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee