Duitse politie zoekt koortsachtig naar dader

© ANP

De Duitse politie is onder hoogspanning op zoek naar de dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn waardoor maandagavond twaalf mensen omkwamen. De speurders hebben naar eigen zeggen zo'n vijfhonderd aanwijzingen en sporen die naar de dader of daders zouden kunnen leiden.

ANP

Het gaat onder andere om verklaringen van ooggetuigen en DNA-sporen in de cabine van de vrachtwagen waarmee de aanslag werd gepleegd. Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière verklaarde voor de Duitse televisie dat de politie zeker niet in het duister tast. ,,En niemand zal rusten voordat de dader of daders gepakt zijn.'' In politiekringen werd de verwachting geuit dat woensdag mogelijk een nieuwe verdachte zal worden gepakt.

Dinsdagavond besloot justitie in Karlsruhe dat de verdachte die kort na de aanslag werd aangehouden, moest worden vrijgelaten. Het onderzoek heeft geen dringende verdenkingen tegen de man opgeleverd waardoor er geen reden was hem langer vast te houden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee