Kou bedreigt miljoenen kinderen in nood

© ANP

Miljoenen kinderen in het Midden-Oosten die het al moeilijk hadden, worden nu ook nog bedreigd door ongebruikelijk lage temperaturen. Zeker families uit Syrië en Irak die in vluchtelingenkampen in de regio verblijven zitten in de kou, waarschuwt Unicef.

ANP

De kinderrechtenorganisatie van de VN heeft heeft een grote operatie op touw gezet om 2,5 miljoen kinderen van ,,winternoodhulp'' te voorzien, van warme kleding tot dekens en financiële steun. Dat is hard nodig, want de omstandigheden in het crisisgebied zijn uitzonderlijk winters. In het kapotgeschoten Aleppo nadert de temperatuur bijvoorbeeld het vriespunt.

Voor kinderen die al zijn verzwakt door ondervoeding en een tekort aan medische zorg zijn de risico's extra groot, aldus Unicef. Onderkoeling en luchtweginfecties liggen op de loer.

Om de hulp te betalen heeft Unicef naar eigen schatting 82 miljoen dollar nodig. De organisatie komt nog 36,5 miljoen tekort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee