Indonesische politie doodt terreurverdachten

© ANP

De Indonesische politie heeft door drie terreurverdachten dood te schieten naar eigen zeggen een aanslag voorkomen die binnenkort zou plaatsvinden. Agenten van een speciale antiterrorisme-eenheid vielen woensdag een huis binnen in Zuid-Tangerang, een voorstad van de hoofdstad Jakarta. Het kwam tot een vuurgevecht.

ANP

Volgens de politie gooiden de verdachten vanuit het huis een bom, die niet ontplofte, en schoten ze op de agenten. Een persoon is levend opgepakt. In de woning vonden de agenten vervolgens vijf bommen.

De militanten zijn aanhangers van de extremistische ideologie van Islamitische Staat, vermoeden de autoriteiten. De afgelopen weken heeft de Indonesische politie meer terreurverdachten opgepakt. Zo werden veertien vermeende militanten verhoord over plannen om het presidentieel paleis in Jakarta aan te vallen. Ze zouden onder meer van plan zijn geweest om vrouwen zichzelf te laten opblazen.

In het grootste moslimland ter wereld maken de autoriteiten zich in toenemende mate zorgen religieus gemotiveerd extremisme.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee