Vliegtuig crasht bij opstijgen in Colombia

© AD

Een Boeing 727 van de Colombiaanse vliegtuigmaatschappij Aerosucre is in Puerto Carreno in het oosten van Colombia bij het opstijgen gecrasht. Daarbij zouden vijf doden gevallen zijn. Een persoon is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

AD

Het lukte het vrachtvliegtuig met zes bemanningsleden niet om voldoende hoogte te krijgen bij het opstijgen. Vlak na het opstijgen van de Germán Olano-luchthaven crashte het vliegtuig, dat op weg was naar de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Dat gebeurde dinsdagavond om 17.23 uur lokale tijd.Een technicus overleefde als enige de crash, maar werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, aldus de luchtvaartautoriteiten.Op internet zijn heftige beelden van het ongeluk verschenen. Te zien is hoe filmende omstanders op een haar na worden geraakt als het toestel te laat van de grond komt bij het opstijgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee