Kinderen vergiftigd door barbecue in ijskoud huis

© iStock

In Stein hebben drie kinderen koolmonoxide-vergiftiging opgelopen, nadat ze in een steenkoud huis een barbecue hadden aangestoken voor wat warmte.

De kinderen, die alleen thuis waren, hadden het dinsdagavond koud doordat gas en elektriciteit in de woning zijn afgesloten wegens wanbetaling. Ook hadden ze honger.

BewusteloosDoor de damp van de barbecue raakte één van de kinderen bewusteloos. Ook de twee anderen kregen last van de koolmonoxide, maar konden nog de hulp van omwonenden inroepen, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen 1Limburg. Doordat buurtbewoners meteen in actie kwamen, kon een drama worden voorkomen.

ZiekenhuisHet bewusteloze kind werd als eerste met spoed naar het ziekenhuis gebracht, en daarna ook de twee anderen. Hoe ze er intussen aan toe zijn, kan de brandweer niet zeggen. Het gaat om kinderen van ongeveer 6 tot 14 jaar. De precieze leeftijden zijn niet bekend.

Het incident speelde zich af in een woning aan de Sint Cornelisleen. De ouders waren op dat moment naar hun werk. Ze werden ingelicht en kwamen, hevig geschrokken, snel terug naar huis, zegt de brandweerwoordvoerder.

WoningstichtingWoningstichting Maaskant Wonen, dat het huis verhuurt, bevestigt dat de bewoners met schulden kampen, reden waarom de energie was afgesloten. Volgens de woningstichting gaat het om een gezin met twee kinderen. Het derde kind was mogelijk op bezoek, maar dat is nog niet precies duidelijk.

OpgevangenDe familie wordt voorlopig opgevangen bij kennissen. Maaskant Wonen laat weten dat de gemeente nu bekijkt hoe de problemen voor het gezin kunnen worden opgelost. Bij de gemeente Stein was nog geen reactie te krijgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee