Ikea waarschuwt tieners: Stop met slapen in onze winkels

© Reuters

Meubelgigant Ikea heeft in thuisland Zweden een opvallende oproep gedaan aan alle tieners. Ikea vreest een nieuwe trend en waarschuwt de jongeren: “Overnacht niet in onze winkels”.

Het Nieuwsblad/The Local

Voor veel jongeren (en misschien zelfs volwassenen) is het een stiekeme droom: overnachten in een van de vestigingen van het Zweedse meubelbedrijf Ikea.

Verschillende tieners zijn daar het laatste jaar al in geslaagd. Na een reeks voorvallen vreest de Zweedse afdeling van Ikea dat er een nieuwe trend ontstaan is onder jongeren. De meubelgigant laat na een incident dit weekend weten dat het hoopt dat dit fenomeen snel stopt.

Veertienjarige meisjes“Zaterdagochtend voor de winkel openging, vonden twee medewerkers van de vestiging in Jönköping twee veertienjarige meisjes”, laat woordvoerder Jakob Holmström weten aan de Zweedse krant The Local. De meisjes werden naar de security gebracht en die waarschuwde de politie. Gelukkig voor de meisjes besliste Ikea om geen klacht in te dienen. “We hebben een goed gesprek gehad met de ouders, en die waardeerden onze aanpak.”

Het incident met de twee jonge meisjes is voor Ikea Zweden de figuurlijke druppel. “We hebben het laatste half jaar verschillende gelijkaardige situaties meegemaakt. We hopen dat er nu echt een einde komt aan de overnachtingen van tieners in onze winkels.”

VerscholenOok in België werd al in een filiaal van Ikea overnacht. Twee Vlaamse jongens plaatsten afgelopen zomer een filmpje op Youtube waarin duidelijk werd dat ze in de Gentse Ikea de nacht hadden doorgebracht.

Vlak voor sluitingstijd verscholen beide jongens zich in een kast in de showroom. Wanneer de laatste klanten vertrokken waren en de lichten werden gedoofd, kwamen ze tevoorschijn. Het filmpje werd ondertussen meer dan 1,7 miljoen keer bekeken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee