Winnaar Opus Jocus 2015: Gegaete en gedr?nke

1Limburg

Marco Gielens, Eti?nne Snel, Loek Heunen en Bart Ebus hebben zaterdagavond met het liedje Gegaete en gedr?nke de Opus Jocus Leedjesaovend gewonnen.Het liedje, geschreven door Peter Jansen en Hay Geritz, is in de Maaspoort door jury, publiek en sms-stemmers verkozen tot beste vastelaoves-schlager van het komend seizoen.

Op de hei

Jules Fransman en Gijs Engels werden tweede met het nummer

Op de hei

dat is geschreven en gecomponeerd door Frans Pollux. Op een gedeelde derde plaats eindigden

Dich hes mich te pakke

door Annemarieke Leurs (tekst en muziek van Frans Pollux) en

Vastelaovesbuuje

door Bart Janssen en Kristel Roulaux (tekst en muziek van Quinn Warmerdam).Marco Gielens, Eti?nne Snel, Loek Heunen en Bart Ebus

.

Videoclip

De vier nummers worden op een CD gezet die op 11 november bij de start van het carnavalsseizoen zal uitkomen. Op de CD komen bovendien de winnaar van de HerfsHane (Golde ei 2015):

Zonder pap en zonder broor

van Jaden Kuipers en het lied van de winnende basisschool van het Jeug Vastelaoves Leedjes Konkoer.Bovendien worden van vier beste nummers van de Jocus Leedjesaovend videoclips gemaakt die eind deze maand op YouTube zullen verschijnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee