Consumptieprijs Venlo onderwerp cynisch vasteloavesnummer

Redactie Vastelaovend

De leden van joekskapel Och Nae Toch! hebben een nieuw vasteloavesnummer uitgebracht. Hiermee wordt de consumptieprijs die tijdens de vastelaovessperiode wordt gehanteerd op een cynische wijze bezongen. Het doel van dit nummer is in eerste instantie om de geest van de vastelaovend te verkondigen. Hiernaast is het nummer ook een protestmars geschreven door en voor het Venlose volk". De joekskapel maakt hiermee een statement met betrekking tot de stijgende consumptieprijs van de afgelopen jaren.Het nummer kwam tot stand als grap tijdens de vorige vastelaovend. Alle leden van de joekskapel hebben bijgedragen aan het schrijven van de tekst en de melodie. Het nummer kwam er onverwachts zeer positief uit en daarom is er besloten om het nummer uit te brengen. Het nummer is door de leden van de joekskapel zelf geproduceerd en opgenomen.Die bonne zien te deur!" is onlangs verkozen tot nummer van de maand door radio Venloosch. Hiermee is het nummer al onder de aandacht van veel venlonaren gekomen en is de release op weg naar een goede promotie. Het nummer is te beluisteren en

via de digitale kanalen en de social media van de joekskapel. Het is een van de weinige protestliederen die in het vastelaovesgenre te vinden zijn. De joekskapel wil dit nummer onder de aandacht van de venlonaren krijgen om protestliederen in het vastelaovesgenre meer te promoten.Natuurlijk wordt er ook gehoopt dat de brouwerijen dit nummer te horen krijgen en dat de prijs van de consumpties flink omlaag gaat zodat de kroegen krijgen waar ze recht op hebben. Heineken heeft tevens de inkoopprijs voor een fust bier van 50 liter verhoogt naar -? 133,39, een stijging van 2,6%. Met deze verhoging is de prijs voor een 50 liter fust over 10 jaar tijd met 57 % gestegen. De prijs in de supermarkt is echter nauwelijks veranderd. Reden te meer om de track van Och Nae Toch! kenbaar te maken aan het volk. De offici?le videoclipis hier te bekijken:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee