Twee keer kans op LVK finale voor de familie Sutherland

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
Lara Savelkoul

De bekendmaking van de halve finalisten van het LVK zorgde bij de familie Sutherland voor dubbel feest. Niet alleen vader Pascal mocht voor het eerst meedoen, maar ook dochter Chazz mag met haar vriendinnen Anouk en Amber, die samen het zangtrio CHAZZ vormen, een gooi doen naar die finaleplek.

Iedereen doet mee

Als ik bij de familie Sutherland aan kom is het een drukte van jewelste. De laptop op tafel druk overleg over wat er nog allemaal moet gebeuren voor 2 januari. Dat is namelijk de dag van de eerste halve finale van het LVK. Dan mogen de dames van CHAZZ laten zien wat ze kunnen. 2 januari is al heel erg snel en aangezien de finale van het LVK alleen gehaald kan worden als heel veel mensen op je stemmen, moeten alle zeilen bijgezet worden om mensen te mobiliseren om te gaan stemmen. Dat betekent: posters, videoclips, flyers en zoveel mogelijk reclame via social media. Alles om het lied van CHAZZ

aan de man te brengen. Guus Steinen en Ronald Claessens zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van zowel het liedje van CHAZZ als Pascal.

Een primeur in alle opzichten

De deelname van Pascal en CHAZZ aan de halve finale van het LVK is in veel opzichten een primeur. Het is zowel voor CHAZZ als Pascal de eerste keer dat ze in de halve finale van het LVK staan. Ze zijn nog nooit bij de opnamen van de halve finale geweest, maar ze zitten wel altijd trouw voor de buis. Hoe groot is het podium? Hoe gaat het er op TV uit zien? Wie nemen we allemaal mee? Wie treden er nog meer op en waar moeten we staan als we niet optreden? Allemaal vragen die door hun hoofden heen spoken. Het is vrij uniek dat het talent van het TVK doorstroomt naar het LVK.CHAZZ doet al jaren niet onverdienstelijk mee met het TVK. Nu zijn de dames 18 en 19 en mogen ze mee doen met de "grote jongens". "Het is erg fijn om te zien dat er in de Limburgse vastelaovend ook nog plek en erkenning is voor nieuw talent" zegt Pascal. Dat is ook waarom we begonnen zijn met het opzetten van een TVK, om de tieners klaar te stomen voor het LVK en alles wat daar bij komt kijken. En het is (zover wij hebben kunnen nagaan) een primeur voor het LVK dat vader en dochter met twee verschillende acts, in de halve finale van het LVK staan. Kortom, een primeur in vele opzichten.

Bekendmaking halve finalisten

Sinds kort worden er in Limburg feestjes georganiseerd rondom de bekendmaking van de halve finalisten. Daar waren Pascal en CHAZZ niet te vinden. Chazz was aan het werk, Amber en Anouk waren onderweg en luisterden naar de radio en Pascal zat gespannen aan de radio gekluisterd. Niet zozeer voor zichzelf, maar zoals elke liefhebbende vader, vooral voor Chazz.De deelname van Pascal werd als eerste bekend gemaakt en daardoor werd hij nog nerveuzer. "Het zal toch niet zo zijn dat ik door ben en Chazz niet" spookte door zijn hoofd. Op dat moment denk ik me in hoe Pascal door de woonkamer moet hebben gesprongen op het moment dat Veur de volle 100%" door de speakerboxen klonk. Want hij doet alles voor zijn Chazz en haar CHAZZ. De dames ontploften ook en gelukkig is de auto niet van de weg af gevlogen. De telefoons van Chazz, Amber en Anouk draaiden na de bekendmaking nog lang overuren.

Stemmen voor de LVK finale

De dames van Chazz zullen meteen op 2 januari (18:00 - 20:30 uur) hun opwachting maken in de eerste halve finale van het LVK (herhaling 3 januari 14:00- 16:30 uur). Pascal zal op 15 januari (18:00 - 20:30 uur) in de derde halve finale van het LVK laten zien wat hij kan (herhaling 16 januari (10:00-12:30).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal