Twee nieuwe prijzen K?njeroptoch Sittard

Print
Sinds 1965 trekt de kinderoptocht altijd op de zondag een week voor vastelaovend door de Sittardse straten. De kinderoptocht is tevens de intocht van prinsSander I. Dit voorproefje op de vastelaovend is dit jaar op zondag 31 januari vanaf 13.33 uur te bewonderen. Er zullen naar schatting 2.000 kinderen deelnemen.

Nieuwe prijzen

Het Optoch Kommitee Zitterd heeft dit jaar twee nieuwe prijzen toegevoegd: het'Sjoonste Kerke' (mooiste wagentje) en'Sjoonst verkleid' (moois verkleed). De eerste speciale prijs is voor het mooiste'kerke' in de Kinderoptocht. Deze is voor zelf gemaakte (niet-gemotoriseerde) karretjes.De tweede speciale prijs is voor het sjoonste pekske in de optocht. Bij deze prijs wil de organisatie meer nadruk leggen op 't pekske zelf. Ook dit jaar zal de Sittardse kinderoptocht wederom rechtstreeks worden uitgezonden door de provinciale zender L1 die vanaf 14.45 uur verslag zal doen. Zodat de mensen die niet in staat zijn om dit fraaie en spontane schouwspel'live' mee te maken dit rechtstreeks op de TV kunnen zien.

Offici?le intocht Stadsprins

Het laatste gedeelte van de optocht is de intocht van Stadsprins Sander I. Hij vormt het sluitstuk van dit kleurige schouwspel. Zij worden voorafgegaan door de Auw Prinse, de Prinsegarde en de Marotte.