Men in Pek gaan voor finalep(l)ek

Print
De Men in Pek uit Stramproy staan al jaren garant voor mooie optredens en echte vastelaoveskrakers. Dit jaar staan ze zelfs met twee liedjes in de halve finale van het LVK. In 2014 spraken we de mannen aan de keukentafel in Stramproy. Later dat jaar stonden ze in de finale van het LVK. Vorig jaar kwamen ze met hun liedje niet tot de halve finale, maar dit jaar nemen ze revanche door met twee liedjes in de halve finale van het LVK te staan. Wij gingen bij ze op bezoek om te kijken hoe vastelaoveshieper de mannenzijn.

Twee liedjes door naar de halve finale

Het eerste liedje

E?n jaar nee, dan volgen er twee!

Vorig jaar waren de mannen in caf? Sjaen in Neer voor de bekendmaking van de halve finalisten. Vorig jaar werd hun liedje als eerste bekend gemaakt als afvaller. Dat was een grotedomper voor ze. Dat was dit jaar wel anders. Alleen de bekendmaking bij Sjaen in Neer was al een happening. Zeker omdat we er met twee liedjes bij zaten. Bij de eerste tienwerden we al genoemd. Hiermee was de druk er van af. Toen later ook nog het tweede nummer erbij zat, was het helemaal fie?st." verteltJack Kirkels. Het optreden in de L1 studio was heel vertrouwd en geweldig om weer mee te maken. De sfeer was super. Meedoen als halve finalist, zorgt voor een extra beleving als opstap naar de vastelaovendj."

Halve finale nummer twee

Ik vraag de mannen of het publiek een hele andere act krijgt te zien bij de derde halve finale van het LVK. Als je een dans-act verwacht, moet we je teleurstellen. Anders zouden we wel meedoen aan So you think you can dance". Het nummer is een stuk sneller, dus we zullen het'zweit' dik oppe kop hebben staan.", weetHugo Zontrop. Vorig jaar hebben de men" noodgedwongen het LVK anders moeten beleven. Ik heb ze wel zien rondlopen in Kerkrade en ik moet niet zeggen dat ze bedroefd op me overkwamen. Al had ik ze zonder pak bijna niet herkend. Vorig jaar waren we er niet bij. De voorpret naar de vastelaovendj was een stuk minder. De vastelaovendj zelf was er niet minder om. Als oud-deelnemer mochten we wel mee jureren in de categorie'oud LVK-finalisten'. Heel goed om zelf te ervaren hoe zoiets in z'n werk gaat", verteltRonald Haex.

De Men zijn niet meer weg te denken

De Men in Pek waren in 2014 al wereldsterren in Stramproy, maar ook buiten Stramproy werden ze steeds bekender. In 2013 stonden ze in de LVK finale met Eh? Lalalala" en in 2014 met Carnelaovendj". De afgelopen jaren stonden ze in Maastricht op de 11de van de 11de en ze traden ook al eerder op in de Zoepkoel in Venlo.Toch een paar echte hoogtepunten in het vastelaovendseizoen. Meer weten over de Men in Pek? Kijk op hunFacebookpagina.