Dagje meelopen met halve finalist LVK

Print
De afgelopen weken waren zestigLimburgse artiesten op weg naar het LVK. Verslaggeefster Lara Savelkoul van Vastelaovend in Limburgreed vrijdagavond met Loek Heunen, Marco Gielens, Eti?nne Snel en Bart Ebus vanuit Venlo mee om te kijken hoe ze zich voorbereiden op de halve finale van het LVK in Maastricht.

The day before

Vorig jaar verrasten demannen ons met erg kleurrijke pakken tijdens de halve finale en dat moest dit jaar ge?venaardworden. De mannenhadden hun vriendinnen en moeder ingezet om depakken te maken en zelf zorgden ze voor definishing touch. Hierdoor lijken zewel op elkaar, maar zijn ze toch uniek. Naast de kleding moest er ook gewerkt worden aan de stembordjes. Het nummer moest goed te lezen zijn en de plaats Venlo uiteraard. Daarbij moest er ook een referentie naar het liedje op komen te staan. Resultaat, een zeer strak en effici?nt ontwerp. Het viertalzijn er klaar voor!  

Nu moet het gebeuren

Hetis het de dag van de halve finale. Om half vijf verzamelen de mannen zich in Venlo. Want te laat komen in Maastricht, dat willen ze geen van allen.Eenmaal in Maastricht aangekomen is het even de weg zoeken in de studio. De opzet is een beetje anders en de opmerking "het is veel drukker dan vorig jaar" wordt regelmatig gemaakt. De eerste drankjes worden gehaald. Een tweede drankje halen ze niet, want bij de bar is druk en de tap loopt langzaam. De artiestenzijn ontspannen, tenminste zo ogen ze. Het gaat altijd sneller dan je denkt en het is nog dringen om op de b?hne te komen. Dan gaat opeens alles heel snel. De muziek wordt gestart en ze gaan los. Door het gewiebel van alle prinsen om me heen, kan ik het nog niet eens helemaal goed zien. Een goed teken, want dan slaat het liedje tenminste aan. En dan zit het er alweer op en is het wachten op het moment van de collage. Om half acht zit de uitzending erop en tegen acht uur is de zaal alweer bijnaleeg. Er wordt dan ookniet zoveel meer gesproken. Er mag namelijk gestemd worden en dat wordt massaal gedaan.

Nog even afwachten

Zaterdagkan er nog gestemd worden voor de derde halve finale en dan is zondagal de bekendmaking. Ik ga voor alle artiesten duimen, ook voor het viertal uit Venlo.