Solo-polonaises door huis prins Blerick

Print
Solo-polonaises door huis prins Blerick
Sjoerd van Heijster (40) is sinds zaterdag prins Sjoerd I van De Wortelepinin Blerick.Vrienden Rob Mans en Erik Peeters staan hem bij als adjudanten. Het is 25 augustus 2015.Sjoerd van Heijster geniet van een warme zomeravond thuis (kids op bed en zijn vrouw Jozanne op stap) als de telefoon gaat en de vorst van vastelaovesgezelschap De Wortelepin d? grote vraag stelt: wil je prins worden? Het antwoord laat zich raden, maar Van Heijster wacht toch even tot zijn Jozanne thuis is. Ondertussen haalt hij carnavals-cd's tevoorschijn, doet tig solo-polonaises door de huiskamer en zit zichzelf op te vreten, omdat hij h?t grote nieuws verder met niemand anders kan en mag delen.

Hints

Als zijn vrouw eenmaal thuis is, blijken de diverse hints in de huiskamer niet echt duidelijk. -Ben je nu al met carnaval bezig? Man, 't is zomer." En: -Je gaat toch geen carnavalsliedje zingen, h??", als Van Heijster vraagt wat hij overeen heeft met zijn vrienden Roger Knorr en Gilbert Idink, twee oud-prinsen van De Wortelepin. Pas daarna valt het kwartje en kan er na een nacht vol dagdromen hoe de komende carnaval gaat worden, de vorst teruggebeld worden met een volmondig'ja'. Dat hij de vraag kreeg vond Van Heijster echter wel een grote verrassing. -Ik heb me de eerste weken meer dan eens afgevraagd: waarom ik?." Maar eigenlijk ligt het ook wel voor de hand, geeft hij toe. Van Heijster is er tijdens de carnavalsdagen altijd bij en is een bekend gezicht in Blerick. Als ondernemer - hij runt zijn eigen marketing- en communicatiebureau - maar ook als betrokken Blerickenaar. Zo werkte hij mee aan de dienstenveiling voor het spekken van de sponsorkassen van de voetbal- en handbalclub.

Whisky-avond

Vijf maanden lang heeft hij het geheim moeten bewaren. Met succes.Geluk daarbij was dat mensen in het dorp hun pijlen richtten op andere plaatsgenoten. Desondanks was het soms wel zwaar om stil te blijven. Vooral toen zijn vriendengroep plannen begon te maken voor een whisky-avond die samen zou vallen met een van de carnavalsevenementen in Blerick. -Dan zou je heel het heel graag willen zeggen, maar we hebben gewoon helemaal niets gezegd. Ook niet of we mee zouden gaan. Nu weten m'n vrienden waarom en worden de plannen alweer omgegooid", lacht Van Heijster. Daarbij heeft hij twee van zijn jeugdvrienden als adjudanten gekozen, Rob Mans en Erik Peeters, die dus met hetzelfde bijltje te hakken hadden. Zo konden ze ook gezamenlijk plannen bedenken om niets van hun grote geheim te verklappen. -En om dan eindelijk op dat podium te staan en die 1100 man voor je te zien staan is onvergetelijk. Ik heb op een gegeven moment Rob en Erik nog eens naar het podium gehaald om dat even goed in ons op te nemen.Overweldigend mooi." De vraag'waarom ik?' is inmiddels ook beantwoord. -Alle puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen. Acht is mijn geluksnummer en dan is het mooi dat ik de achtste prins ben die in 't Raodhoes is uitgekomen en ik ben gekozen door de achtste vorst van De Wortelepin. Bovendien is het motto van de Wortelepin dit jaar op mijn lijf geschreven:'lach en geneet'. Dat komt wel goed"   Door Eric Seuren