Even voorstellen: drie LVK-finalisten uit Maastricht-Heuvelland

Print
Na 't Merretkoer in 1999 met Iech h?b diech weer gevoonde en Frans Croonenberg in 2002 met Wie d'r Herrgot Limburg hat gemaak snakken Maastricht en het Heuvelland weer naar een winnaar van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Katja Henz (Maastricht)

Katja Henz uit Maastricht staat voor de derde keer op rij in de finale. Na Vastelaovend, diech bis 't hielemaol en Proonke! gooit ze nu Vastelaovestwinkels! in de strijd, opnieuw geschreven door Eric Reck en Charel Jeuken.Wordt de derde keer scheepsrecht? -Als ik het LVK zou kunnen winnen, zou ik dat zeker niet laten. Maar eerlijk gezegd voel ik me al een beetje een winnaar omdat ik van de zes Maastrichtse halvefinalisten als enige overgebleven ben om de stad morgen te vertegenwoordigen." Na twee marsen wilde Henz, om wat variatie in haar repertoire te krijgen, nu graag een walsje. -Iedereen verkondigt al een poosje dat de wals uit is. Dan word ik een beetje obstenaot en wil ik juist het tegendeel bewijzen. Ik vind een wals mooi. Hij hoort bij vastelaovend. Vooral in deze tijd van haat en nijd. Juist nu is er behoefte aan intimiteit met degene die je liefhebt. En of je nu van dansen houdt of niet, sjoenkele kan iedereen."

De Kloomp (Meerssen)

Ze gelden als de batteraove van dit LVK.Waar De Kloomp uit Meerssen binnenkomt, houden traditionele vastelaovesvierders hun hart vast en gebeurt er altijd wel iets. En juist dat is het thema van hun liedje van dit jaar: Is dat noe leuk? -Het gaat over het feit dat er zoveel verschillende soorten humor zijn", zegt Luc Volders, die samen met Arno Claessens het liedje heeft geschreven. -Onze tip is: of het nu wel of niet jouw soort humor is, neem het niet te serieus en lach gewoon even met alles." Voor Volders wordt het zijn zesde finale na eerder twee keer met zijn vader en drie keer met 't Maog geine naam h?bbe in de finale te hebben gestaan. -En nu dus met De Kloomp. Eerlijk gezegd denk ik dat de kans op een top 3-plek nog nooit zo groot was."

Andy & Roy

-Als we de finale halen, dan staan we daar voor Hans Kengen", zegt zanger Roy Willems uit Sibbe, die nu iets langer dan een jaar een gelegenheidsduo vormt met Andy Croonenberg uit Valkenburg. -Hans vormde samen met Guus Smeets Duo Ezzebleef en zij zijn de laatste groep uit Valkenburg die ooit de LVK-finale heeft gehaald. In 2003 met Veer laote oes neet K?lle.Alleen stierf Hans een week voor die finale aan een hartstilstand, waardoor die plek nooit is ingevuld." Het liedje Veer gaon wiejer van Andy en Roy is bedacht en geschreven door QuinnWarmerdam vanW-Dreej, dieWillems twee jaar geleden toevallig op een camping in Itali? tegen het lijf liep. -Het gaat over de vrees om eruit gepikt te worden als de polonaise voorbijkomt." Door Ronald Col?e