Carnaval 2016 ten einde

Print
De Vastelaoves Finale is afgelopen, het masker is begraven. In Amstenrade is d'n uul aaf, in Maastricht het Mooswief. Kortom: carnaval is voorbij.
Neerlaten Mooswief Maastricht

De Vastelaovend in Mestreech en in de rest van Limburg is officieel voorbij. Veer haope dat geer eine sjoone Vastelaovend h?b gehad!Deel met ons je sjoonste Vastelaoves herinnering!

Posted by Vastelaovend in Limburg on Tuesday, 9 February 2016
De lichtjes van de Heerlense lichtstoet zijn gedoofd en de laatste dans op de Boerenbruiloft is achter de rug, het vasten kan beginnen. Vaste Pap, wat is vaste?" vroog dur jong aan dur Pap, Dat moste de Mam vraoge, die regelt hie alles, en ?ch de Vaste Laste," zag dur Pap. Wie dur jong aan de Mam vroog en 't gezich van heur zoog, dach he? ; Dat moot get ergs zien, es ich dat mit die twie bezien." De Mam die zich effe bedach veur dat get woerd gezach, zoog alles wie't vreuger waor en 't m?tte elluk jaor. Jong zoe? sjtreng is 't neet mie?, wie't waor in vreuger jaore, wie veer nog kinder waore, ?p dur daag van huij is 't nog get dat doon auwer luij, en B?unnekes"veur 't trummelke die kenste noe euveraal kope, neet wie vreuger doe goof 't in de Vaste niks, en 't trummelke ging pas ?p Paos Zaoterdig ope." Frans Stollman, Banholt