Duitse politie zoekt terreurverdachte in grensplaats Emmerik

© iStock

Vluchtelingenopvang in Emmerik. Volgens regionale media heeft de Tunesiër die wordt verdacht van de aanslag in Berlijn daar mogelijk gewoond© ANP

thumbnail:
thumbnail: Vluchtelingenopvang in Emmerik. Volgens regionale media heeft de Tunesiër die wordt verdacht van de aanslag in Berlijn daar mogelijk gewoond

De Duitse autoriteiten hebben woensdag een vluchtelingenopvang in Emmerik doorzocht, net over de Nederlandse grens bij Nijmegen. Volgens regionale media, waaronder de Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ), heeft de Tunesiër die wordt verdacht van de aanslag in Berlijn daar mogelijk gewoond.

Redactie

Eerder meldden Duitse media al dat de twintiger in Landkreis Kleef, waar Emmerik bij hoort, een document had gekregen waarop stond dat zijn aanwezigheid in Duitsland vooralsnog werd toegestaan, ook al moest hij eigenlijk worden uitgezet.Het onderzoek in Emmerik vond 's morgens al plaats. Het is nog onbekend wat het heeft opgeleverd.Lees ook: Verdachte van aanslag zat in cel maar werd vrijgelatenPersbureau DPA meldde dat A. in beeld is geweest bij de GTAZ, de dienst die de inzet tegen terrorisme coördineert. Daar zou over hem zijn gesproken, maar of dat gevolgen had is niet duidelijk. Volgens omroep ARD had de Tunesiër contact met de vorige maand gearresteerde salafistische prediker Abu Walaa. Deze Irakees ronselde volgens justitie rekruten voor Islamitische Staat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal