Rusland boos over tanks in Limburg

© © Rob Gieling/ Ministerie van Defensie

De Russische regering is boos op Nederland en de Verenigde Staten over de terugkeer van zwaar Amerikaans wapentuig in het Limburgse Eygelshoven. Het is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou ,,een onvriendelijke stap'', schreef persbureau Interfax.

Redactie

Sinds vorige week doet het complex in Limburg weer volop dienst als opslag- en onderhoudswerkplaats voor Amerikaanse tanks, pantservoertuigen en zware artillerie, zo'n 1600 stuks in totaal. Daar stond in het verleden ook al Amerikaans defensiematerieel. In NAVO-verband werd besloten het opnieuw hier te stallen om de Oost-Europese lidstaten gerust te stellen.Volgens Rusland lijkt het erop dat het westen erop inzet om Rusland voor de lange termijn ,,in te dammen''.Lees ook: Amerikaans machtsvertoon in KerkradeRusland toonde zich woensdag ook nog eens verontwaardigd over de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank in de zaak over het Krimgoud. Het vonnis dat het goud, dat was geleend door het Allard Pierson Museum, naar Oekraïne moet en niet terug naar de door Rusland ingelijfde Krim, is volgens Moskou ook ,,een van de vele onvriendelijke gebaren van Nederland''.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee