Maaike Head en Ilse Paulis vormen Sportploeg van het Jaar

De roeisters Maaike Head en Ilse Paulis zijn woensdagavond in de prijzen gevallen op het sportgala van NOC*NSF. Het duo werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

1Limburg

De lichte dubbeltwee won afgelopen zomer goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De uit Meerssen afkomstige Head verpulverde daar de concurrentie met haar maatje Paulis.

ConcurrentieHead en Paulis mochten het woensdagavond opnemen tegen de Nederlandse handbaldames en het beachvolleybalduo Brouwer en Meeuwsen. De handbaldames werden dit jaar vierde op de Olympische Spelen en tweede tijdens het EK, de beachtvolleyballers gingen tijdens de Spelen aan de haal met het brons.

Sportman van het JaarLater woensdagavond wordt ook nog bekend wie de Sportman van het Jaar wordt. Namens Limburg zijn Tom Dumoulin en Max Verstappen dan genomineerd. Zij hebben concurrentie van Dorian van Rijsselberghe, Sven Kramer en Ferry Weertman.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee