Inbrekers op de loer tijdens kerstdagen

© ANP

Ondanks een dalend aantal woninginbraken waarschuwen verzekeraars voor een piek tijdens de kerstdagen. Tijdens Kerstmis ontvangen ze het dubbele aantal claims vergeleken met gemiddelde dagen. ,,De ene helft van Nederland is weg van huis en zit aan tafel bij de andere helft. Daar maken inbrekers goed gebruik van'', zegt directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars op basis van cijfers uit de jaarlijkse Risicomonitor Woninginbraken.

ANP

De verzekeraars wijzen op goed hang- en sluitwerk maar adviseren ook om de buren te vragen of ze tijdens de feestdagen een oogje in het zeil willen houden.

Vorig jaar daalde het aantal woninginbraken met 18 procent. Het totale aantal claims in 2015 kwam uit op 38.345. ,,De aanpak van de politie werkt en we zien dat steeds meer mensen zelf maatregelen nemen. Ze richten bijvoorbeeld buurtpreventieteams op of maken een groep op Whatsapp'', geven de verzekeraars als verklaring.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee