‘Drugslied’ halvefinalist LVK

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De eerste horde is genomen, zeggen David Janssen en Coen Classens uit Veulen. Hun ‘drugslied’ Minimaal Maximaal is doorgedrongen tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK).

Peter Heesen

Het is eigenlijk al de tweede horde. Minimaal Maximaal, waarin het duo Goedzat uitdrukt dat het verslaafd is aan carnaval, werd niet toegelaten tot het liedjesfestival van De Piëlhaas in Venray. De tekst werd als ongepast beoordeeld omdat er drugsgerelateerde termen als ‘shot’, ‘wiet’ en ‘high’ in voorkwamen.

Goedzat besloot geld in te zamelen om zelf een opname te kunnen maken en inzenden. Janssen beklemtoont dat De Piëlhaas zich sportief toonde door het duo meteen te feliciteren. Hij wijst er ook op dat Venray goed gescoord heeft. De gemeente Venray, welteverstaan. „Vier liedjes zijn door; drie uit Venray en één uit Veulen.”

Woordvoerder Ron Aspers van het LVK stelt dat de omstreden tekst blijkbaar niet tot gefronste wenkbrauwen bij de jury heeft geleid. „Anders was het liedje niet zover gekomen.” Dat de jury streng is, blijkt uit het feit dat twee liedjes niet doorgingen omdat de tekst „te schunnig” was.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee