Doodzieke Tijn haalt half miljoen op met nagellakken voor Serious Request

© AD

De ongeneeslijk zieke Tijn (6) heeft inmiddels maar liefst een half miljoen euro opgehaald met zijn actie voor Serious Request. Hij werd gisteren dé held van het Glazen Huis met zijn nagellakactie. Burgemeester Paul Depla besloot daarom ook om hem vandaag zijn ambtsketting om te hangen.

AD

Tijn kwam gisteren bij het Glazen Huis en wilde 100 euro ophalen met nagels lakken. Vorige week kregen hij en zijn ouders te horen dat het jongetje niet lang meer te leven heeft. Toch wilde hij wat doen voor de actie van radiozender 3FM. De jongen uit Hapert werd na zijn bezoek aan het Glazen Huis in het hele land omarmd. 

,,Toen wij vanochtend de laatste stand bekeken heb ik Tijn uitgelegd dat de antibiotica tegen longontsteking 4 euro kost per kind. We hebben nu dus al meer dan honderdduizend kinderen een toekomstperspectief gegeven. Ik kan het amper beseffen, laat staan dat Tijn dat kan", vertelde vader Gerrit op Radio 1.

Martijn Stoffels van het Rode Kruis is supertrots op Tijn. ,,Ik vind het fascinerend wat er nu gebeurt. Ik had ook kippenvel toen hij bij het Glazen Huis stond. Doordat hij zijn eigen verhaal koppelt met deze actie weet hij zoveel mensen te raken."

Ambtsketting
Zijn inzet voor de actie, terwijl hij nog minder dan een jaar te leven heeft, raakte ook burgemeester van Breda Paul Depla. ,,Tijn is de ambassadeur van het Glazen Huis. Vandaag is Tijn de baas in Breda. Hij neemt de stad over", zei burgemeester Depla, even voordat hij het mannetje voor een dag benoemde als burgemeester. ,,Wij gaan er voor zorgen dat Tijn een geweldige dag gaat beleven. Heel diep respect dat je dit kunt."

Op de vraag of het Rode Kruis nog iets voor Tijn gaat doen, antwoordt Stoffels instemmend. ,,We gaan zeker nog iets regelen, maar wat ligt ook aan 3FM. We gaan hem in ieder geval goed begeleiden, omdat er nu ook heel veel op hem afkomt. Dat geeft hem energie, maar we moeten hem ook beschermen, zodat hij niet zelf in de problemen komt."
 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee