Vingerafdrukken Anis Amri aangetroffen in truck

© Nieuwsblad

De Duitse politie heeft vingerafdrukken van Anis Amri gevonden op de portemonnee die in de cabine van de truck werd teruggevonden. De vingerafdrukken werden ook op de deur van de vrachtwagen gevonden. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung.

De portefeuille werd pas dinsdag gevonden omdat de stuurcabine pas dinsdag werd doorzocht.Lees ook: Vier arrestaties in klopjacht op verdachte aanslag BerlijnAnis bood zich aan als zelfmoordterroristDe Duitse veiligheidsdiensten hadden Anis al maanden geleden in het vizier. Volgens de Duitse krant Der Spiegel werden de veiligheidsdiensten gealarmeerd tijdens onderzoek naar diverse haatpredikers.Bij het afluisteren van digitale communicatie bleek dat Anis Amri zich kennelijk aanbood als zelfmoordterrorist. De uitingen waren echter niet hard genoeg om Amri aan te kunnen houden.Volgens een bron bij de veiligheidsdienst zou de verdachte Tunesiër hebben geïnformeerd hoe hij aan een wapen kon komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee