Scherpere grenscontroles na aanslag Berlijn

Print
Scherpere grenscontroles na aanslag Berlijn

Archieffoto Afbeelding: ANP

Duitsland heeft controles aan de grenzen met Nederland en België in de deelstaat Noordrijn-Westfalen verscherpt naar aanleiding van de aanslag in Berlijn, afgelopen maandag.

De Duitse politie heeft dat bekendgemaakt. Door de maatregel moet voorkomen worden dat terreurverdachte Anis Amri ongezien het land uit vlucht. Hij wordt ervan verdacht de vrachtwagen te hebben bestuurd die inreed op bezoekers van een kerstmarkt. 

Op dit moment houdt de politie een klopjacht. Gisteravond en vanochtend werden er politie-acties gehouden in Berlijn, Dortmund en bij een asielzoekerscentrum in Emmerich. 

Vooralsnog ontbreekt van de 24-jarige Tunesische terreurverdachte ieder spoor. Wel zijn bij grenscontroles twee andere voortvluchtigen aangehouden. Zij werden gezocht door justitie, maar hebben niets met de aanslag te maken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →