Scherpere grenscontroles na aanslag Berlijn

Archieffoto

Archieffoto© ANP

Duitsland heeft controles aan de grenzen met Nederland en België in de deelstaat Noordrijn-Westfalen verscherpt naar aanleiding van de aanslag in Berlijn, afgelopen maandag.

De Duitse politie heeft dat bekendgemaakt. Door de maatregel moet voorkomen worden dat terreurverdachte Anis Amri ongezien het land uit vlucht. Hij wordt ervan verdacht de vrachtwagen te hebben bestuurd die inreed op bezoekers van een kerstmarkt. Op dit moment houdt de politie een klopjacht. Gisteravond en vanochtend werden er politie-acties gehouden in Berlijn, Dortmund en bij een asielzoekerscentrum in Emmerich.

Vooralsnog ontbreekt van de 24-jarige Tunesische terreurverdachte ieder spoor. Wel zijn bij grenscontroles twee andere voortvluchtigen aangehouden. Zij werden gezocht door justitie, maar hebben niets met de aanslag te maken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee