Hamilton verwacht weer kampioensauto van Mercedes

© AD/Getty Images

Autocoureur Lewis Hamilton verwacht dat Mercedes de komende maanden weer een kampioensbolide fabriceert. ,,De nieuwe technische regels vormen een grote uitdaging, maar ik ben ervan overtuigd dat het team dit voor elkaar krijgt'', zegt de Britse drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 op de website van Autosport.

AD

In 2017 krijgen de racewagens dikkere banden en nieuwe regels voor de aerodynamica zorgen voor auto's met nog meer neerwaartse druk (downforce) op het asfalt. De auto's zullen daardoor naar verwachting nog sneller worden. ,,Bij Mercedes werken we beter dan ooit samen en we beschikken over het vakmanschap om deze veranderingen succesvol door te voeren'', zegt Hamilton, die dit jaar de meeste races won, tien stuks, maar wel de wereldtitel moest laten aan zijn teamgenoot Nico Rosberg.

Bewogen seizoenHamilton blikte ook nog even terug op het bewogen seizoen, waarin hij tot en met de laatste race om de titel streed met zijn Duitse teamgenoot, die kort na het behalen van zijn wereldtitel afscheid nam van de Formule 1. ,,Er zijn wat ongemakkelijke situaties geweest, maar dat krijg je als twee rijders van hetzelfde team voor het kampioenschap vechten'', aldus Hamilton, die zich in 2008, 2014 en 2015 tot kampioen van de koningsklasse kroonde.

,,Ik ben dit jaar geen kampioen geworden, maar won wel meer races en had ook meer poles dan in andere seizoenen, dus als coureur ben ik gegroeid. Ik heb ook weer veel over mezelf geleerd en weet nog beter wat mijn zwakke punten zijn. Daar doe ik volgend seizoen mijn voordeel mee.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee