Rechter verbiedt treinstaking machinisten

© ANP

De aangekondigde staking van machinistenvakbond VVMC mag morgen niet doorgaan. Dat heeft de rechter in Breda vanmiddag besloten.

Redactie

De vakbond voert actie tegen het zogenoemde rondje om de kerk, het steeds maar weer rijden op vaste trajecten. De VVMC steggelt hier al geruime tijd over met de directie van de Nederlandse Spoorwegen. De bond riep machinisten in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp op het werk de laatste werkdag voor Kerstmis tot 11.00 uur neer te leggen.VoorbarigNS vindt de staking voorbarig en ziet nog ruimte voor overleg en verbeteringen. Het spoorbedrijf vreest dat veel passagiers overlast zullen ondervinden van deze actie zo kort voor de kerstdagen en wilde daarom dat de rechter toetst of deze VVMC-actie voldoet aan het stakingsrecht.Ook Rover is niet blij met de aangekondigde staking. De reizigersvereniging heeft zich aangesloten bij het kort geding dat het spoorbedrijf heeft aangespannen. ,,Deze acties zullen voor veel reizigers leiden tot uitgevallen treinen en urenlang wachten op koude stations", stelt Rover-voorzitter Arriën Kruyt. ,,Rover komt op voor de honderdduizenden reizigers die last zullen ondervinden van deze acties. Daarom vragen we net als NS aan de rechter in Breda om de acties te verbieden."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee